Gepost door Pieter Greup, donderdag 17 augustus 2017

Resultaten wijzen uit dat Out-of-Home verreweg het meest effectieve offline medium is wat betreft het genereren van online activiteiten. Bijna de helft (46%) geeft aan online te hebben gezocht naar meer informatie over het merk na het zien van de Out-of-Home campagne. 38% bezocht naderhand de Facebookpagina van het betreffende merk, bij Instagram was dit 25% en 23% bezocht Twitter. Out-of- Home laat bij alle online activiteiten een overperformance zien, het medium ligt bijna overal 4x hoger dan verwacht.

 

In 2016 is er in de Verenigde Staten totaal $7,6 miljard uitgegeven aan Out-of-Home campagnes. Dit is ongeveer 7% van de totale uitgaven aan offline media in 2016. De overperformance is te wijten aan het feit dat 26% van de online activiteiten wordt gedreven door het zien van een Out-of-Home campagne, terwijl er ten opzichte van de totale mediabestedingen slechts 7% is uitgegeven aan Out-of-Home. De online activiteit per gespendeerde dollar ligt dus het hoogst bij een Out-of-Home campagne.

 

Nancy Fletcher van Outdoor Advertising Association of America zegt dat de connectie tussen Out-of-Home en digitale media onvermijdbaar is: “Out-of-Home campagnes zijn veel effectiever in het boosten van online engagement dan andere traditionele media”.

 

Het onderzoek is een vervolg op een vergelijkbare studie uit 2013 en is uitgevoerd in de Verenigde Staten onder 1.089 respondenten. De online survey bevatte vragen gericht op  online activiteiten naar aanleiding van reclame op TV, radio, print, films en Out-of-Home media.  

 

Lees hier een samenvatting van het onderzoek. 

 

Bron: Exterion


Neem contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden of gewoon een prangende vraag?

> Contact opnemen