Gepost door Pieter Greup, donderdag 25 mei 2017

In totaal twaalf cases maken kans om een Shopper Marketing Award te winnen. De jury die verantwoordelijk was om een oordeel te vellen, is deze week bijeen gekomen en na uitvoerig beraad werd besloten om twaalf inzendingen als nominatie te selecteren. Die hebben alle kans op een winnaarstitel binnen de vier categorieën Temporary P.O.S., Fieldmarketing, Smart Innovations en The Oracle Shopper Marketing Award. De categorie Permanent P.O.S. is vanwege de beperkte hoeveelheid inzendingen komen te vervallen. De winnaars worden uiteindelijk bekend gemaakt op het Shopper Marketing Event dat op 22 juni in Bunnik wordt gehouden.

De beoordeling van de vele kanshebber liep ditmaal vlotter dan voorgaande jaren. Er was dus een meer afgetekend kwaliteitsverschil, waarbij het niettemin moeilijk bleek om winnaars en genomineerden aan te wijzen.

Juryvoorzitter Arjan Oosterlee, zelfstandig consultant en interim manager, nu werkzaam als commercieel directeur a.i. bij Anova Seafood: “Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar veel cases binnengekomen. We hebben bij de beoordeling aandacht gehad voor een brede waaier aan aspecten, waaronder de kwaliteit van de executie, maar zeker ook voor de onderbouwing en de toelichting op de inzending. Alle genomineerden en winnaars kunnen beslist tevreden zijn over de prestaties die zijn neergezet, waarbij de winnende cases vooral als voorbeeld dienen in de desbetreffende categorie. Jammer dat er onvoldoende inzendingen waren voor de categorie Permanent P.O.S. Uiteindelijk is toch besloten om deze categorie gezien de beperkte hoeveelheid cases te laten vervallen.”

De genomineerde cases zijn:

Categorie Temporary P.O.S.:
* De Lemar-case (glutenvrije producten) van Pul Display
* Mini Restaurant-case (Albert Heijn) van Young Perfect

Categorie Field Marketing:
* Ziggo-case van Hamilton Bright
* De Sportlife-case van Opvallers
* De Activia-case (Yoghurt Boutique) van Young Perfect

Categorie Smart Innovations:
* Butiqs-case van M-Wise
* Digitale schermen van Windowsketch
* Virtual Reality-case van Friesland Campina door Young Perfect

The Oracle Shopper Marketing Award:
* Hoogvliet-case van Pepsico
* Doritos-case van Pepsico
* Histor-case van PPG
* Royal Club-case van Vrumona

De jury bestond uit:

Arjan Oosterlee, commercieel directeur a.i. bij Anova Seafood
Miriam de Bruin, Marketing Manager & Communicatie bij Formido Bouwmarkten
Charles Borremans, partner bij het reclamebureau Goud Uberconnected
Andrea Holbova, Shopper Strategy, Insight & Capabilities Manager Developed Markets bij PepsiCo
Allan Kamp, Trade Marketing Manager, Dr. Oetker
Jan Nales, Sales & Marketing Directeur Virupa

De uitreiking van de Shopper Marketing Awards vindt plaats tijdens het Shopper Marketing Event, dat 22 juni bij De Landgoederij in Bunnik wordt gehouden. Meer informatie over dit congres via deze link.


Neem contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden of gewoon een prangende vraag?

> Contact opnemen