Gepost door Marit, dinsdag 31 juli 2018

Het bereiken van klanten via folders wordt vandaag de dag steeds lastiger. In haar ambitie om relevant te blijven, kiest Bakker Bart er dan ook voor haar programmatic strategie uit te breiden. Per juli 2018 heeft ze Windowsketch aangesloten op haar programmatic bereik. Maar hoe werkt dit via Windowsketch en wat betekent dit voor de campagne?

 

Laten we beginnen bij het begin: programmatic advertising. Kortgezegd is dit een online omgeving waar de vraag naar en het aanbod van advertentieruimte samenkomen. Op basis van vooraf ingestelde voorwaarden, wordt advertentieruimte automatisch ingekocht.

 

Adform is zo’n omgeving en faciliteert dit proces voor alle betrokken partijen. Enerzijds kunnen we vanuit Windowsketch onze inventory (advertentieruimte) aanbieden via Adform. Anderzijds kunnen mediabureaus hier onze inventory inkopen. 

 

Dat is dan ook wat mediabureau ID Factory doet namens Bakker Bart. Vanaf juli tot en met december 2018 is er een campagne van Bakker Bart, geproduceerd door ID Factory, te zien op 117 van onze schermen. Deze schermen hangen allemaal binnen een straal van vijf kilometer bij een Bakker Bart-filiaal vandaan én ze hangen in een (drukke) winkelstraat.  

 

Zichzelf laten zien

De campagne draait vanaf iedere woensdag tot en met iedere zaterdag. Van 10:00 uur tot 11:30 draait er een uiting die zich richt op consumenten die zin hebben in koffie of lekkernijen. Van 11:30 tot 13:00 uur verschijnt er een uiting die consumenten aanspreekt die zin hebben in een heerlijke lunch.

 

Doordat dit een programmatic campagne is, en ID Factory de reclame-uitingen zelf kan inboeken, kan ze zelf bepalen waar, wanneer en hoe laat deze getoond worden. Tegelijkertijd kan ID Factory verschillende uitingen testen door middel van A/B testing. Zo kan ze kijken wat het beste werkt en de campagne aanpassen gedurende de campagneperiode indien dit nodig is.  

 

Hierdoor zorgt ID Factory (en daarmee Bakker Bart) ervoor dat ze aanwezig is op een relevant moment. Ze laat zichzelf namelijk zien aan het winkelend, hongerig en dorstig publiek dat in de buurt is van een Bakker Bart-filiaal. Op deze manier wordt de doelgroep van Bakker Bart direct aangesproken en geactiveerd. Zo is de kans het grootst dat winkelend publiek daadwerkelijk getransformeerd wordt in consumenten.

 

Lokaal targeten

Niet alleen het laten zien van verschillende uitingen op verschillende tijdstippen behoort tot de mogelijkheden van programmatic advertising. Je kunt als adverteerder ook lokaal targeten. Als de producten van Bakker Bart in een bepaalde regio bijvoorbeeld minder goed lopen, is het mogelijk om de campagne alleen in die regio bij te stellen. Worden er weinig belegde broodjes verkocht in Haarlem? Dan kan de lunch-uiting bijvoorbeeld langer en vaker getoond worden in Haarlem. Dat is nog eens effectief adverteren.


Neem contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden of gewoon een prangende vraag?

> Contact opnemen