Gepost door Marit, woensdag 3 oktober 2018

Naast grote schermen levert Windowsketch ook kleine schermen; Elektronische Schaplabels (ESL). Een aantal winkels in Nederland, waaronder enkele filialen van HEMA, maakt al gebruik van deze labels. Maar wat is het precies en hoe werkt het?

 

ESL maakt het mogelijk om dynamic pricing te gebruiken binnen je bedrijf. Voor de labels wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde e-inkt. Daardoor lezen ze hetzelfde als papieren prijskaartjes.

 

Via een grafisch programma kun je zelf bepalen wat er op het label wordt afgebeeld. Zo kan een label de ene dag de normale prijs laten zien en de volgende dag aan de klant communiceren dat het product in de aanbieding is.

 

Scherper en efficiënter

Ook kan ESL gekoppeld worden aan het voorraadsysteem, waardoor voorraden scherpen in de gaten gehouden kunnen worden. Is het product niet meer voorradig? Het label kan de klant naar een alternatief verwijzen, het product online laten bestellen via een QR-code of het label kan vertellen wanneer het product er weer is. Hierdoor kun je artikelen ook scherper en efficiënter inslaan. Is er te veel voorraad? Dan kunnen de prijzen van producten op een systematische manier verlaagd worden. Is er juist te weinig? Dan kunnen de prijzen omhoog.

 

Ten slotte hoef je nooit meer labels handmatig te printen en vernieuwen. Hierdoor kun je kostenefficiënter te werk gaan en kun je flexibeler omgaan met de indeling van je winkel. Het label kan namelijk gewoon blijven hangen terwijl het product dat erachter staat altijd veranderd kan worden.


Neem contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden of gewoon een prangende vraag?

> Contact opnemen